Thursday, May 6, 2010

KURSUS PENINGKATAN IMAM DAN BILAL17 Jamadilawal 1431 bersamaan 02 Mei 2010 - Biro Dakwah Dan Ibadah, Masjid Saidina Abu Bakar As Siddiq, Bangsar (MSABA) telah menganjurkan Kursus Peningkatan Kualiti Imam / Bilal untuk para imam dan bilal surau-surau dibawah naungan pentadbiran MSABA.

Sejumlah 9 surau yang terlibat dan melibatkan penyertaan hampir 50 orang Imam, Bilal serta AJK-AJK surau yang berminat. Kursus setengah hari itu diisi dengan pembentangan kertas kerja yang bertajuk Dakwah Dan Masyarakat oleh Ustaz Haji Hazman Hashim (Ketua Imam MSABA) dan disusuli dengan bengkel tahsin kualiti Imam dan Bilal yang dibuat secara halaqah.

Perasmian penutup kursus tersebut telah dibuat oleh Ustaz Hazaruddin Bin Baharuddin (Penyelaras Zon 6) yang mewakili JAWI dan beliau telah mencadangkan supaya pihak MSABA mengadakan lagi kursus seperti ini dan pihak Puzat Zon 6 sudi untuk bekerjasama dari sudut kewangan. Pengumuman tersebut amat menggembirakan pihak MSABA dan insyaALLAH, kursus seperti ini akan dianjurkan lagi.

No comments: